Kazuri, voor elke vrouw die van unieke sieraden houdt.

 

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, u welbekend van de film ‘Out of Africa’.
 
Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!
 
Kazuri & more is de importeur en groothandel van dit prachtige sieradenmerk voor Nederland, Belgie, Luxemburg, Zwitersland en de Nederlandse Antillen.
​Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Kazuri is al meerdere

jaren erkend door

de IFAT

als Fair Trade!


Nieuwe collectie 2021

Hieronder  staan een aantal sfeerimpressies van de nieuwe kleuren voor het komende seizoen.

Meer impressies vindt u in onze  Catalogus


Uitnodiging Retailbeurs

Wij nodigen je van harte uit voor Retailbeurs Utrecht op 12 t/m 14 september in Utrecht.

Altijd voorop lopen met je assortiment? Van 12 tot en met 14 september ontdek je de laatste trends en kun je direct de nieuwste collecties inkopen van vele merken tijdens de najaarseditie van de Retailbeurs Utrecht. Een mooi moment om elkaar weer te treffen als retailbranche! 

Laat je verrassen door de laatste trends uit de segmenten Jewels & Watches, Fashion & Lifestyle, Kitchen & Dining en Home, Living & Design. Zie, voel en proef de nieuwste retailontwikkelingen en laat je inspireren door de 200 exposerende leveranciers en de 1.500 topmerken die zij vertegenwoordigen. Bij Retailbeurs Utrecht vind je alles wat je nodig hebt om dit najaar vooruit te lopen op de wensen van je klanten en hen te inspireren.

Jaarbeurs Utrecht zorgt voor de veilige beursomgeving, mede dankzij het KIWA keurmerk. 

Ben jij klaar voor de Inspiration of Tomorrow? We ontmoeten je graag op de Retailbeurs! 

Download hier direct je gratis ticket*:

 * Indien je met meerdere personen komt, dienen zij zich allemaal individueel in te schrijven.

Kazuri, small & beautiful

Over ons
De oprichtster van Kazuri -Lady Susan Wood- werd geboren in een hut in een Afrikaans dorpje. Haar ouders afkomstig uit Engeland waren missionarissen in het Ituri bos. Lady Wood werd na haar jeugd naar Engeland gestuurd om er te studeren en trouwde daarna met een chirurg, Michael Wood. Ze kwamen in 1947 naar Kenia. Bijzonder gemotiveerd om iets te betekenen voor de mensen daar, startte Lady Wood derhalve een koffieplantage op het landgoed van Karen Blixen, beroemd van de film ‘Out of Africa’, aan de voet van de Ngong Hills. Lady Wood was een visionair, een onbesproken heldin in haar tijd. Ze hielp haar man met het oprichten van de East African Flying Doctor Service, wat overging in de African Medical Research Foundation (AMREF) waarvan Michael Wood 29 jaar de algemeen directeur was. Michael Wood werd geridderd in 1985.

Meer info >>

 


Kazuri webshop

Collectie
U kunt onze collectie komen bekijken in onze showroom in Trademart Utrecht. Particulieren kunnen bestellen via onze webshop uit een geselecteerd assortiment.

 


Bezoek onze showroom

Showroom trademart Utrecht

Jaarbeursplein (cash&carry)

Tweede etage, standnummer B215.

Elke maandag open!