Kazuri, voor elke vrouw die van unieke sieraden houdt.

 

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, u welbekend van de film ‘Out of Africa’.
 
Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!
 
Kazuri & more is de importeur en groothandel van dit prachtige sieradenmerk voor Nederland, Belgie, Luxemburg, Zwitersland en de Nederlandse Antillen.
​Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Groothandelswebshop

Kazuri & More


Webshop  particulieren


Kazuri is al meerdere

jaren erkend door

de IFAT

als Fair Trade!


Onze collectie

Hieronder staan een aantal items uit onze collectie. Vele combinaties zijn mogelijk.

Meer impressies vindt u in onze Catalogus


Sample Sale 2022

 

Sample Sale 2022: 14 november 10.00 – 17.00 uur

 

Op 14 november 2022 vindt de jaarlijkse Sample Sale plaats. Voorraden en oude collecties gaan voor zeer aantrekkelijke prijzen over te toonbank. Ben je erbij?

Registreer hier voor je gratis ticket*:

www.trademart.nl

 

 * Indien je met meerdere personen komt, dienen zij zich allemaal individueel in te schrijven.

 


Kazuri, small & beautiful

Over ons
De oprichtster van Kazuri -Lady Susan Wood- werd geboren in een hut in een Afrikaans dorpje. Haar ouders afkomstig uit Engeland waren missionarissen in het Ituri bos. Lady Wood werd na haar jeugd naar Engeland gestuurd om er te studeren en trouwde daarna met een chirurg, Michael Wood. Ze kwamen in 1947 naar Kenia. Bijzonder gemotiveerd om iets te betekenen voor de mensen daar, startte Lady Wood derhalve een koffieplantage op het landgoed van Karen Blixen, beroemd van de film ‘Out of Africa’, aan de voet van de Ngong Hills. Lady Wood was een visionair, een onbesproken heldin in haar tijd. Ze hielp haar man met het oprichten van de East African Flying Doctor Service, wat overging in de African Medical Research Foundation (AMREF) waarvan Michael Wood 29 jaar de algemeen directeur was. Michael Wood werd geridderd in 1985.

Meer info >>

 


Kazuri webshop winkeliers

Collectie Kazuri business
U kunt onze collectie komen bekijken in onze showroom in Trademart Utrecht. Winkeliers  kunnen bestellen via onze B2B webshop.  Stuur daarvoor een mail naar 

info@kazuri.nl en vraag naar toegang tot onze groothandelswebshop.

 

Kazuri webshop particulieren

Collectie
Particulieren kunnen bestellen via onze webshop uit een geselecteerd assortiment.

 


Bezoek onze showroom

Showroom trademart Utrecht

Jaarbeursplein (cash&carry)

2 etage, standnummer B215

ELKE MAANDAG GEOPEND !